ACTUEEL

 

Uitzicht op de kapel

Gesloten periode

 In de gesloten periodes gaan de getijdendiensten en het stiltemoment gewoon door. Er zijn geen open maaltijden en openhuis tijden.

 

________________________________________________________________________________________________

LET Op: de tijden zijn gewijzigd

OPEN HUIS  (koffie en thee in de huiskamer van Maliesingel 63.)

zo., ma., di., do. en  vr. avond van 20.00 – 21.00 uur en    za. ochtend: 10.30 – 11.15 uur

 OPEN MAALTIJDEN  

Maandag-, donderdag- en vrijdagavond om 18.00 uur     Opgave uiterlijk 24 uur tevoren, door inschrijving in het keukenboek, of telefonisch, tussen 20 en 21 uur op de avonden van “ open huis”, zie boven. Dat betekent dat je je voor de donderdagmaaltijd uiterlijk op dinsdagavond moet hebben opgegeven.

Welkom!!

Logeren

 Er is beperkt mogelijkheid tot logeren alleen voor gasten die al eerder hier logeerden. Neem contact op via telefoonnummer 030 2314184 (tijdens de open-huistijden) of mail naar: gastennikkom@gmail.com. Niet in de gesloten periode!

_________________________________________________________________________________________________

 Gastenretraite najaar 2018

  Ook dit jaar is er een retraite voor gasten en belangstellenden van de Nikola-kommuniteit, en wel van 

 vrijdagmiddag t/m zondagmiddag 9 t/m 11 november

 We verblijven net als de vorige jaren in Hof Zevenbergen, een gemeenschap van religieuzen en twee gezinnen. Meer informatie over Hof Zevenbergen is te vinden op www.hofzevenbergen.be. De locatie bevindt zich in België, vlakbij Antwerpen in Ranst. Goed met openbaar vervoer bereikbaar en een kleine anderhalf uur rijden vanaf Utrecht. 

 Prijs € 110,- Mocht dit een bezwaar vormen, dan is overleg mogelijk. Als je nog niet eerder aan een retraite van ons deelnam, zal iemand van de leiding contact met je opnemen. 

 Opgave: schriftelijk, per e-mail of telefonisch (adresgegevens zie blz. 1). Je staat als ingeschreven vermeld na betaling op bankrekening NL92RABO0384216951 t.n.v. St. Nikola-kommuniteit te Utrecht o.v.v. gastenretraite 2018. 

Van harte welkom

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Aanvangstijd avondgebed: Met ingang van dinsdag 3 april wordt de aanvangstijd van het avondgebed 19.30 uur ( i.p.v. 21.30 uur). Dit is een proef.

 De open-huis tijden voor de avonden worden 20.00- 21.00 uur

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Universeel avondgebed

Op elke 1e donderdag van elke maand vindt een universeel avondgebed plaats. De orde van dienst maakt gebruik van enkele elementen uit de traditie van de Soefi’s in hun universele eredienst. Het gaat om een respectvolle omgang met andere tradities en de keuze van materiaal dat zo min mogelijk woorden bevat die een uitsluitend karakter hebben.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vieringen van Woord en Tafel / Eucharistie 

--------------------------------------------------------------------------

 

GETIJDENDIENSTEN

De hele kapel

 Dagelijkse korte diensten als pijlers van de dag. Stilte, psalm en/of led, tekst, gebeden.

 Ochtendgebed van 8.00u – 08.15u in de huiskapel, niet op zon- en feestdagen.

 Middaggebed in de Domkerk dagelijks van 12.30u tot 12.55u. Het is een samenwerkingsproject van de Nikola-kommuniteit en het Citypastoraat. Niet op zondag en feestdagen.

 Avondgebed van 19.30u tot 19.55u  in de huiskapel.

(Let op:Gewijzigde tijd!)

 Deze gaan altijd door, behalve op de avond voor Pasen.

 Stiltemeditatie

 25 minuten stilte in de huiskapel waaraan ieder naar eigen inzicht invulling kan geven:

op vrijdagmiddag 17.30u tot 17.55u.                                                 

 EN:

Wil je een boek uit onze bibliotheek lenen?

Kijk op de link of er iets bij is voor jou en vraag dit aan via paulderoy@gmail.com. Je moet het wel zelf komen afhalen!


Van harte aanbevolen:

rimsU kunt zich abonneren op onze 2 maandelijkse periodiek, de RIM, om op de hoogte te blijven van al onze ontwikkelingen en aktiviteiten en diverse artikelen te lezen van de hand van onze leden en medewerkers.

Op verzoek wordt u ter kennismaking gratis een nummer toegestuurd.
E-mail naar nikkom@nikola-kommuniteit.nl  met naam en adres.
Kosten per jaar: 15,- euro voor 6 nummers